Відтепер всі питання з кронування чи обрізки дерев проходитимуть профільну депутатську комісію

Відтепер всі питання з кронування чи обрізки дерев проходитимуть профільну депутатську комісію

Таке рішення прийняли депутати назасіданні депутатської комісії з питань архітектури, будівництва та регулюваня земельних відносин.

Обговорення проблемного питання неконтрольованої обрізки дерев в Миколаєві почалось з виступу депутата Анатолія Дюміна. Він розповів, що вже вплив двомісячний мораторій на обрізку дерев накладений Миколаївським міським головою. Різати дерева взялися з новою силою, - розповів депутат. І повідомив про перші жертви серед зелених насаджень - це акації у дворах по вулиці Пограничній 242. Свої претензії він висловив начальнику управління екології департамента ЖКГ Володимиру Корчагову.

Анатолій Дюмін

А.Д.: Как можно так обрезать? Кто следит за всем этим? Вы уродуете мой город. Остаются одни пни. Когда это все отрастет? Вы что творите? Или вы устали от своей должности? Мы, депутаты,решим этот вопрос быстро. 

Володимир Корчагов пообіцяв відреагувати на це повідомлення. Але депутати наполягали аби начальнику управління екології департамента ЖКГ прийняв якесь загальне рішення відносно обрізки дерев. Зараз цим питанням можуть займатися і адміністрації районів. Депутат Олег Крісенко запропонував забрати в адмінстрацій такі повноваження.

Олег Крісенко

О.К.: Надо сделать единый центр принятия решений. Если это был департамент экологии ЖКГ, то предлагаю вернуть им эти полномочия и с них спрашивать. Если мы отдаем в районы, тогда надо провести совещания в районах и определить единые правила для всех.

Володимир Корчагов

На Володимира Корчагова посипалась критика з усіх сторін. Зрештою начальник департаменту в серцях заявив, що в такому разі варто взагалі заборонити будь-яку обрізку дерев. Конструктиву діалогу додала поява заступник міського голови Мкртича Мкртчана. Той повідомив, що наразі спеціалістами готуються правила обрізки. Більше того інформація про обрізку дерев буде міститися на сайті міськради. І кожен може з нею ознайомитись. Зрештою після цього депутати вирішили, що вони й самі зможуть контролювати несанкціоноване кронування залених насаджень. Відтак проголосували за те, щоб тепер кожне питання про кронування чи обрізку дерева розглядалося безпосередньо на депутатській комісії.