В Миколаєві показали «Код життя» художниці Тетяни Поліщук

В Миколаєві показали «Код життя» художниці Тетяни Поліщук

"Код життя" -це назва персональної виставки Тетяни Поліщук. Старшої з родини Поліщуків, яка відома миколаївцям, як самобутні художники. В експозиції, що розмістилась в виставковій залі Миколаївського художнього музею ім. В.В. Верещагіна понад 90 робіт підібраних за різними циклами. Тут і невеличкі, мініатюрні картини, що радше нагадують, як влучно помітили миколаївські журналісти - книжки, так і великі масштабні роботи.

В свої міні-замальовках майже книжкового формату Тетяна Поліщук відображає всю палітру відчуттів та емоцій, які виникають в той чи інший момент. Це своєрідні настроєві замальовки. Такий малий формат дуже зручно робити, - зізналася художниця. І щонайголовніше швидко.

А от масштабні роботи - це зовсім інша історія. Це подекуди цілі серії робіт. Вони серйозні за посилом та наповненням. Од наприклад ціла серія: "Створення Всесвіту".

Це символічні та філософські роботи. А в деяких, як от в цьому триптиху, авторка використала власну незвичну техніку.

Т.П.: Це змішана авторська техніка. Бо складна тематика. Треба було її якось візуалізувати. зобразити Всесвіт до того, як почалось буття. Продемонструвати потенціал Всесвіту.

Але незважаючи на такі серйозні теми, художній стиль Тетяни Поліщук залишається легким, простим та впізнаваним. Саме цей наївно-дитячий стиль художниця вважає щирим та справжнім.

Т.П.: Тут є тяжіння до дитячого малюнку, від цього я десь і відштовхувалась. Дитячі малюнки дуже виразні, чесні, відкриті. Вони дуже образно та лаконічно передають думку, доносять почуття. Тому мені це близьке таке примітивне відображення. Десь воно з архаїкою переплітається, десь з примітивізмом, як стилем.

А загалом, розповідає Тетяна Поліщук, своєю виставкою, яскравими та насиченими кольорами художниця хотіла передати людям любов до життя. 

Т.П.: Своїми кольорами веселки я хочу вплинути на людей позитивною енергетикою. Передати оптимізм, прагнення до життя, до творчості та натхнення.