«Ми провалюємо план», - Савченко розкритикував медзаклади за ігнорування КП «Фармація»

«Ми провалюємо план», - Савченко розкритикував медзаклади за ігнорування КП «Фармація»

Питання фукціювання КП «Фармація» розглядали на зустрічі з керівниками закладів охорони здоров’я області. Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко поцікавився чому наразі на Миколаївщині провалюється урядовий план мережі доступних ліків КП «Фармація».

О.С.: Ми провалюємо план доступних ліків. Є 16 млн грн. В нас місяць пройшов. Ми за місяць не використали навіть і 20% від цієї суми.

Далі з вуст губернатора звучало більше запитань ніж відповідей. Чому ліки не купуються через КП «Фармація»? Чому в районах не відкриваються аптеки? Які причини провалу урядової програми?

З доповіді заступника губернатора Віталія Кіндратіва стало зрозуміло, що аптеки «Фармації» фукціонують лише у 50% районних лікарень. До того ж стало відомо, що в Веселинові, Вознесенську та Доманівці для мережі аптек не надали приміщення.

Губернатор ще раз запитав радше риторичне питання та пообіцяв розібратись в цій проблемі та затребував, щоб йому надали всю документацію із закупівлі ліків, порівняльні табиці та звіти, щоб контролювати процес.