З проспекту на передову: старі тополі з Миколаєва стають в нагоді військовим

З проспекту на передову: старі тополі з Миколаєва стають в нагоді військовим

Багато містян встигло побачити очищення міста, зокрема головних проспектів, від величезних тополів, які періодично не витримували натисків негоди. Частина містян схвалили такий крок, проте інші мешканці міста були категоричні та гадали, що дерева прибрали «на дрова».

Кореспондент СВІДОК.info вирішив дізнатися подальшу долю дерев. Нагадаємо, що Україна та наше місто майже три місяці чинить супротив загарбнику. Тільки сміливі та рішучі кроки наших захисників не дозволили ворогу просунутись до Миколаєва та інших регіонів України. Як би так дивно не звучало, але левову частку у безпеці військових зіграли саме дерева.

У коментарі військовослужбовці одного з бойових підрозділів підкреслили, що тополі дуже добре використовуються для формування бліндажів - таким чином військові стаю менш уразливими для ворожого вогню. Як підкреслюють захисники Миколаєва, найкраще, все ж таки, використовувати деревину сосни, але і тополя гідна заміна.

Неозброєним оком чудово видно, що більшість стовбурів дерев вже старі та несли б небезпеку - тепер же бувшим зеленим насадженням знайшли гідне місце.

Нагадаємо, що на місці прибраних дерев планують висадити інші, наприклад, шаровидні клени.