«Світлі справи» у темні часи: Ганна Замазєєва показала, як благодійний фонд допомогав миколаївцям водою

«Світлі справи» у темні часи: Ганна Замазєєва показала, як благодійний фонд допомогав миколаївцям водою

Майже місяць Миколаїв був без води. За цей час волонтери гуманітарного штабу Миколаївщини з фонду «Світлі справи»допомогали забезпечити миколаївців технічною та питною водою.

Про це на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Усього волонтерами було надано військовим частинам, лікарням, військкоматам, інтернатам 50 бочок для зберігання води розміром 1 куб. м.  Розвезено більше ніж 90 куб. м води для мешканців. Облаштовано 2 стаціонарні точки видачі води (вул. Шевченко, 59/3 та вул. Троїцька, 218). Роздано населенню більше ніж 20 тонн води.

«Дякуємо усім, хто долучився до забезпечення миколаївців водою. Особлива подяка нашим сусідам з м. Одеса, м. Баштанка, Новодолинської громади Одеської області, Миколаївському водоканалу тощо. Ми ще раз довели - разом ми сила», - написала Ганна Замазєєва.

Також голова облради закликала, у кого є бажання та можливості, долучатися до «Світлих справ», звернувшись за телефоном: 0800300520.

Нагадаємо, що 12 квітня внаслідок влучання ворожого снаряду у водогін, через який перекачується прісна вода з річки Дніпро до Миколаева, місто залишилось без центрального водопостачання. «Миколаївводоканал» намагався відновити водопостачання, проте через постійні обстріли не зміг цього зробити.

Для відновлення водопостачання міська влада, залучившись допомогою Уряду, підключила централізовану систему до Бузького лиману. І вже 8-9 травня у мешканців міста почала з’являтися вода. Проте, як зазначив міський голова Олександр Сєнкевич, це лише технічна вода, яку НЕ МОЖНА використовувати для пиття та приготування їжі. Лише після промивки системи та її підключення до свердловин у найближчому майбутньому - вода стане більш-менш пригодною для вживання.