«Води реально вдосталь», - заступник керівника Офісу Президента побував у Миколаєві

«Води реально вдосталь», - заступник керівника Офісу Президента побував у Миколаєві

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко побував у Миколаєві та перевіри, як справи з постачанням питної води в місті. Про результати поїздки він розповів у своєму Телеграм-каналі.

«Скуштував у Миколаєві воду, яку місцеві вимушено набирають на вулицях, бо водогін розбомбили росіяни. На смак як чистий героїзм та неминуча перемога! Російський обстріл у квітні вивів з ладу єдине джерело постачання води в місто. Спочатку нам казали - відремонтувати наразі неможливо — територія тимчасово окупована. Та коли російські примхи могли завадити українцям налагодити нормальне життя?».

Він відзначив, що за дорученням Президента України проблему вирішено і фактично врятовано місто від гуманітарної катастрофи.

«Наразі у водопроводі вже є технічна вода. Якщо до повномасштабного вторгнення росії місто отримувало 75-80 тисяч кубометрів води на добу, то зараз – 60 тисяч, і ситуація постійно покращується».

Щодо питної води, то її підвозять.

«Окремо подають питну воду з новостворених свердловин – її додатково очищують, вода прекрасна – перевірив особисто. Питну воду можна вільно набрати на вулиці, також фасовану привозять до міста з інших областей – води реально вдосталь».

На відновлення водопостачання Кабмін за сприяння Офісу Президента надав Миколаєву 56 млн грн.