«Разом до перемоги»: волонтери передали позашляховик миколаївським військовим

«Разом до перемоги»: волонтери передали позашляховик миколаївським військовим

За сприяння Миколаївського обласного гуманітарного штабу Благодійного фонду «Світлі справи» та волонтерів з Одеси для потреб військових придбали та передали позашляховик. 

Про це йдеться у сюжеті «МАРТ».

Даний «Hyundai Terracan» ще донедавна їздив автострадами Європи і був помічником у господарських справах болгарського лісничого. Тепер же він став на постійне бойове чергування в українській армії. Близько місяця тому військові звернулися до Миколаївського гуманітарного штабу, який заснувала голова облради Ганна Замазєєва, з проханням допомогти знайти транспорт, який надійно служитиме для поїздок на передову.    

Волонтер з Одеси Ігор Зюбин одразу відгукнувся на прохання колег з гуманітарного штабу. Чоловік розповідає, вже не вперше допомагає забезпечити транспортом наших захисників. Цього разу пошук необхідної автівки і купівля були значно складнішими, адже транспорт військовим потрібен для виконання особливих завдань у прифронтовому регіоні.   

- Ми з другими волонтерами опублікували у Facebook оголошення, що потрібна машина і ми збираємо кошти. Суми заходили абсолютно різні: від 100 гривень, а найбільше — це 1000 євро. Насправді довго збирали, але також підключилися наші знайомі волонтери з Болгарії. Вони нам допомогли знайти машину, допомогли перегнати через кордон в Одесу. Далі ми вже тут її перефарбували у маскувальні кольори, — розповів волонтер.

Турбодизель, двигун 2.9, повний привод, клімат-контроль – такі характеристики має новий позашляховик. Волонтери обладнали його усім необхідним та завантажили багажник купою смаколиків для наших армійців. 

- Автомобіль нам потрібен для виконання поставлених бойових завдань. Бажано, щоб у нього була висока прохідність. Гадаю, що це автомобіль буде корисний нам, бо він невибагливий до асфальтного покриття, заправляється дизельним паливом, яке зараз більш доступне, аніж звичайний бензин та газ, — зазначив військовий, який приймав автівку від волонтерів.

Військові радіють такій обновці і відзначають, головне для них, аби машина була справною, невибагливою в обслуговуванні та не боялася важкої роботи.