Баштанська лікарня отримала реанімобіль від італійських підприємців

Баштанська лікарня отримала реанімобіль від італійських підприємців

Національна рада охорони здоров’я та безпеки передала Баштанській лікарні реанімобіль. За сприяння Миколаївської обласної військової адміністрації автівку знайшли в Італії і за два тижні змогли доставити в Миколаїв.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Відтепер Баштанська багатопрофільна лікарня має новий та сучасний реанімобіль класу швидкої медичної допомоги С. Його вартість – близько 30 тисяч євро. Автівка укомплектована усім необхідним базовим обладнанням для транспортування пацієнтів.

"Автомобіль будуть використовувати для евакуації та перевезення пацієнтів, зокрема і захисників України, які потребують медичної допомоги та лікування. Тут є пневматична підвіска, спеціальні ноші і каталка. Залежно від потреб лікарні реанімобіль можна буде доукомплектувати", – розповів голова Національної ради охорони здоров’я та безпеки Микита Карпенко.

Знайти автомобіль вдалося завдяки підтримці Миколаївської обласної військової адміністрації та особисто очільника області Віталія Кіма. Колектив лікарні спершу звернувся по допомогу саме до місцевої влади. Адміністрація оперативно сконтактувала з Національною радою, а та зі свого боку спільно з одеськими волонтерами знайшла і доставила автомобіль з Верони. Пошук, покупка й передача реанімобіля зайняла два тижні.

"Ще в 2007 році Одеська обласна рада і Рада регіону Венето підписали договір про співпрацю. Ми дуже вдячні нашим італійським друзям, які дійсно залишилися вірними друзями у важку хвилину, і допомогли нам придбати цю автівку", – сказав виконавчий директор Центру регіональних досліджень в Одесі Ігор Студенніков.

Окрім автівки веронці передали ще й плакат. На ньому – підписи тих небайдужих підприємців, які підтримали лікарню Баштанки й пожертвували кошти на придбання реанімобіля.

"В мирний час про таку техніку ми могли тільки мріяти. Так вийшло, що отримуємо її під час війни. Вона буде служити на благо наших пацієнтів. Ми дуже вдячні всім причетним до цієї доброї справи", – зазначила директорка Баштанської багатопрофільної лікарні Алла Барсегян.

Раніше у лікарні не було реанімобілю. Пацієнтів привозили на двох стареньких газелях. Тиждень тому Польща та Великобританія передала медзакладу першу автівку, а от сьогодні від Італії медики отримали другу.

"Враховуючи те, що лікарня в нас опорна і обслуговує 144 тисячі населення, друга автівка нам була дуже потрібна. Техніка, яка була в медзакладі до війни, дуже стара, на неї не можна розраховувати", – додала директорка лікарні.

Вже незабаром реанімобіль вийде на робочу зміну, щоб рятувати людям життя.