Провулок Байрактарський та героїв Маріуполя: які нові вулиці з'являться у Вознесенську

Провулок Байрактарський та героїв Маріуполя: які нові вулиці з'являться у Вознесенську

До 20 липня жителі Вознесенської територіальної громади можуть запропонувати власні варіанти назв вулиць та провулків, які місцева влада планує перейменувати. Зі 130 провулків та 140 вулиць Вознесенська близько 20 відсотків отримають нові назви.

Про це кореспондентам Суспільного розповів Вознесенський міський голова Євген Величко. Відповідне розпорядження про проведення громадського обговорення він підписав 17 травня 2022 року.

"Це загальна тенденція в Україні. Ми не стали чекати. У 2014 році ті вулиці, які у нас не були перейменовані, обласна влада перейменувала сама. Наприклад, вулицю Паші Ангеліної перейменували ім'ям Петра Дяченка. Тож це не зовсім наша ініціатива. Такі задачі ставить перед нами обласна влада. Протягом місяця працювала створена робоча група, в яку входили і працівники виконкому, і викладачі історії, і діячі культури, місцеві громадські активісти. Всього близько 40 людей. Вони на своєму підсумковому засіданні проголосували назви тих вулиць , які маємо намір перейменувати. Але через два місяці будуть громадські слухання, на яких люди зможуть вийти зі своїми пропозиціями", — розповідає Вознесенський міський голова Євген Величко.

Зі слів Євгена Величка, вулицю Мічуріна, наприклад, мали намір перейменувати на вулицю Семеренка, так як він проживав у Вознесенську, але жителі вулиці з цим не погодилися. Зараз вони збирають підписи, щоб вийти на громадські слухання зі своєю альтернативною пропозицією.

"Ми намагалися підходити до перейменування вулиць з більш широких позицій, а не тільки містечкових. Але при цьому все ж зважали на власну історію. Вулиці на честь воїнів, героїв радянського союзу, які загинули на території нашого міста, ми принципово не будемо перейменовувати. Таким було рішення робочої групи. Якщо ж будуть пропозиції від мешканців цих вулиць, ми їх обов'язково розглянемо на громадських слуханнях ", — говорить Євген Величко.

Міський голова каже, що деякі пропозиції від вознесенців вже зафіксовані в рішенні робочої групи. Наприклад, провулок Байрактарський, вулиця Лондонська, — ці назви для перейменування запропонували саме їхні місцеві жителі.

"Звичайно, плануємо перейменувати вулиці і на честь нинішніх захисників України, і героїв Маріуполя. Всі пропозиції викладено на нашому сайті. Тепер чекаємо реакції від наших мешканців. Їхні пропозиції будемо опрацьовувати через два місяці на громадських слуханнях", — розповів Вознесенський міський голова.

Громадські слухання щодо присвоєння вулицям та провулкам на території Вознесенської територіальної громади нових назв відбудуться 21 липня 2022 року об 11:00 у конференц-залі комунального закладу «Вознесенський художній музей ім. Є. А. Кібрика», за адресою: місто Вознесенськ, вулиця Соборності, 14.