Прифронтовий регіон: до Миколаївщини прибув гуманітарний вантаж із Заходу України

Прифронтовий регіон: до Миколаївщини прибув гуманітарний вантаж із Заходу України

До Миколаєва прибув гуманітарний вантаж із Заходу України. Українські волонтери разом з партнерами з Латвії та Австрії передали Миколаївщині продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Вже понад два місяці Миколаївщина залишається прифронтовим регіоном, який стримує російську навалу і не пускає ворога вглиб України на південному напрямку. Також від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації наша область слугує прихистком для біженців і внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій.

Регіон потребує допомоги від інших областей України, тож є пріоритетним напрямком зусиль волонтерів. Регулярно до Миколаївщини прибувають гуманітарні вантажі з їжею, одягом, медикаментами та іншими речами першої необхідності. Це дієва допомога для регіону, який постійно потерпає від обстрілів ворога і вже поніс значні економічні втрати.

Цього тижня у Миколаїв прибув гуманітарний вантаж із Заходу України. Надійні партнери з львівської громадської організації «Наш Янів» передали миколаївцям чимало продуктів харчування, засобів гігієни, одягу, рушників та постільної білизни. Свою руку допомоги Львівщина простягає вже не вперше.

Окрім українських волонтерів, підтримують Миколаївську область і закордонні друзі. За сприяння об’єднання «Гуманітарна допомога Україні з Австрії» волонтерам вдалося доставити сучасне операційне обладнання для дитячих лікарень, зокрема операційні столи, спеціальну лампу і ліки. Зі свого боку латвійське товариство «Tavi draugi» передали з десяток палетів продуктів харчування та засобів побутової хімії та для громад Миколаївщини.

Гуманітарний вантаж об’ємом понад 20 тонн швидко подолав близько тисячі кілометрів, аби вчасно прибути у Миколаєва. Тут вже за звичною процедурою його розвантажують, далі розподіляють за відповідними сферами та галузями і направляють у різні куточки області.

Подібні гуманітарні вантажі приїздять в місто постійно. Західні друзі та партнери розуміють, яку ціну щодня платить Україна, аби стримати російського агресора і вберегти цивілізований світ від експансії окупантів. Тож допоки ворога не виженуть за межі державного кордону, а Миколаївщина не відновить свій економічний потенціал, нашу область і надалі підтримуватимуть надійні партнери. Ми ж кажемо «Дякуємо» і разом рухаємося до перемоги.