Вівчарка Макс, що раніше служила в окупантів, вже виконує бойові завдання та знає команди українською

Вівчарка Макс, що раніше служила в окупантів, вже виконує бойові завдання та знає команди українською

«Трофейний пес» - бельгійська вівчарка Макс - вже більше місяця несе службу в Національній гвардії України. Наразі пес пройшов перепідготовку. Макс раніше служив у підрозділі Росгвардії, який знищили українські військові на Миколаївщині.

Про це кореспонденту СВІДОК.info розказав боєць Національної гвардії України із позивним «Ріддік».

«Максим перебуває у лавах Національної гвардії України майже місяць. За цей місяць було багато вивчено та повторено команд. Вже почали залучати собаку з кінологом до служби, зокрема охорони громадських місць і перевірки на блок-постах».

Раніше собака виконував команди лише російською, проте зараз вона вже досконало знає команди українською мовою. Зазначимо, що Макс також знає базовий курс дресирування, у тому числі жестами, має навички пошуку по місцевості та затримання.

«Я його навчив ідеально під себе та він опанував команди українською мовою - щоб йому було зручніше у подальшому проходити службу. Взагалі собака поводить себе досить спокійно та врівноважено. Він все чудово розуміє та виконує команди на відмінно. У мене лише один великий позитивний відгук! Собака є спеціальною породою для несення служби у спецпідрозділах. Така собака, а саме бельгійська вівчарка є ідеалом - вона все добре запам’ятовує».

За його словами, багато людей обирають для себе саме бельгійських вівчарок, проте певна кількість господарів швидко розчаровується - причина у тому, що з собакою постійно треба працювати та тренуватися. Службові собаки Національної гвардії України постійно проходять необхідний вишкіл.

«Поки Макс навчений лише робити затримання та основним командам, але у подальшому ми хочемо навчити його пошуку вибухівки та людей».

Наостанок боєць «Ріддік» побажав кожному українцю витримки, щоб дочекатися Перемогу нашої країні над окупантом.