Зруйновані будинки і долі: села Лупареве та Лимани потерпають від ворожих обстрілів. ФОТО

Зруйновані будинки і долі: села Лупареве та Лимани потерпають від ворожих обстрілів. ФОТО

Ворог не припиняє зухвалі обстріли сіл Лимани та Лупареве поблизу Миколаєва, руйнуючи не тільки будинки, а і людські долі.

Кореспондент СВІДОК.info побував у населених пунктах та побачив «рани» від дій окупантів.

Розбиті школи, будинки, крамниці. Але найбільшим відлунням війни стає вщент зруйнована будівля сільської ради - ворожий снаряд потрапив до кабінету старости села Наталії Панашій. Тільки дивом ніхто не постраждав.

Як розказала Наталія Федорівна, ситуація у селах дійсно напружена: ледь не кожного дня продовжуються обстріли, які несуть нові руйнування. На жаль, були і жертви серед мешканців.

Гуманітарної катастрофи у селах немає, але, зокрема у Лупаревому не працює жоден магазин - дуже небезпечно його відкривати. Проте зараз до села надходить різна допомога.

«Нам дуже добре допомагають з гуманітаркою, як голова нашої громади, області влада, волонтери, «Червоний хрест». Це і продукти харчування, засоби гігієни. Нещодавно волонтери передали нашим діточкам солодкі подарунки в День захисту дітей», - підкреслила вона.

Частина мешканців покинули домівки, переважно люди похилого віку залишилися у рідному селі. Їм зараз і допомагає місцева влада та поліцейські офіцери громад, доставляючи хліб та харчі.

«Прикро казати, але зараз важче стало діставатися до Миколаєва - 2 червня обстріляли маршрутку до нашого села і рейси наразі не поновили. Дуже важко тим, у кого немає власного транспорту», - каже вона.

Несуть небезпеку і залишки ворожих снарядів, зокрема касетних, які залишилися на подвір'ї. Жителі сподіваються, що сапери потроху будуть розмінувати села, але розуміють, що не завжди це вдається під загрозою ворожих обстрілів.

«Окремо я хочу дуже подякувати всім, хто зараз на першій лінії фронту, нашим захисникам, енергетикам з РЕС, газовикам, поліцейським, всій владі аж до нардепів – нам важко, але ми тримаємося до перемоги України», - резюмувала вона.

Проте мешканці Лиман, не дивлячись на великі ризики, потроху відновлюють рідні домівки. Життя не зупиняється, даючи зрозуміти ворогу, що в Україні незламні люди.

...

P.S. Перед виходом цього матеріалу стала відома гарна новина - маршрутка знову почне курсувати до села. Життя продовжується, а села обов’язково відбудують, зазначила Наталія Федорівна.