У Миколаєві розповіли про мультипредметний тест, який випускники складатимуть замість ЗНО

У Миколаєві розповіли про мультипредметний тест, який випускники складатимуть замість ЗНО

Через воєнний стан в Україні, в рамках вступної кампанії 2022 року, для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту.

Про це поінформувала директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська під час інтерв'ю для телеканалу «НІС-ТВ».

Алла Веліховська розповіла, що мультипредметний тест міститиме питання з трьох предметів: української мови, математики, історії України. Загалом потрібно буде виконати 60 завдань.

«Тест, який складатимуть замість традиційного ЗНО, буде проведено у декілька сесій. Наразі вже завершено реєстрацію на першу сесію й сьогодні триває період, коли абітурієнти обирають пункт, в якому вони будуть його складати. Наголошую, даний тест проводиться не в онлайн-форматі», - зазначила вона.

Алла Веліховська зауважила, що для дітей, які наразі перебувають за межами країни будуть організовуватися відповідні пункти, куди вони зможуть приїхати й скласти відповідний тест.

За її словами, список пунктів, де можливо буде пройти мультипредметний тест, був перерахований у наказі Міністерства освіти і науки України.

«Тобто область не брала участь у складанні цього списку. Так, у переліку було виключено місто Миколаїв, Вознесенськ та Баштанський район через небезпечну ситуацію для дітей», - повідомила Алла Веліховська.

Директорка департаменту освіти і науки ОВА додала, що учні з Миколаївщини, які наразі територіально перебувають в інших регіонах країни можуть обрати будь-яку область для складання цього тесту.

Окрім цього, Алла Веліховська наголосила, що всупереч воєнним діям, які тривають на території області, у навчальних закладах Миколаївщини повноцінно триває підготовка до нового навчального року.