Миколаївцям почали видавати державну гуманітарну допомогу

Миколаївцям почали видавати державну гуманітарну допомогу

Перша тисяча продуктових наборів, закуплених державним коштом, вже надійшла до міста.

Як розповів перший заступник міського голови Віталій Луков, спочатку їх отримуватимуть жителі мікрорайонів, що найбільше постраждали від ворожих обстрілів.
Наразі продуктові набори видають мешканцям Кульбакиного. По мірі надходження охоплять весь Корабельний район, потім Інгульський, Центральний та Заводський.

За словами Віталія Лукова, допомога надходить в рамках державної програми підтримки населення деокупованих та прифронтових територій. Перелік продуктів затверджений постановою КМУ.

«Ми отримуємо вже готові набори. На місці перевіряємо вміст та цілісність упакування. Роздають допомогу працівники бюджетної сфери Миколаєва. Наприклад в Кульбакиному це співробітники установ галузі культури та освіти», - розповів він. Контролює організаційні питання адміністрація Корабельного району, ведеться реєстр отримувачів. Видається один комплект на одну людину, яка зареєстрована та на даний момент проживає в Миколаєві.

Загалом місто має отримати 160 тисяч продуктових наборів від держави. Гуманітарний вантаж надходить поступово. У разі потреби міська влада може подати запит на збільшення кількості допомоги.