На Миколаївщині вперше з розмахом пройшов міжнародний фестиваль повітряних зміїв

На Миколаївщині вперше з розмахом пройшов міжнародний фестиваль повітряних зміїв

На один день мальовнича долина поблизу села Трихати перетворилась на свято свободи та щастя. На Миколаївщині пройшов фестиваль повітряних зміїв «Tryhutty International Kite Festival 2017». Десятки учасників з різних країн світу, з Європи та Азії. Небачені ніколи в Україні унікальні повітряні змії на будь-який смак, майстер-класи та виступи народних колективів та гуртів на великій сцені. Все це відбулось на безкраїх повітряних просторах Миколаївщини вперше.

Майстри ловили вітер весь день, з 9 ранку до 19-00. В небеса піднімались і здоровенні рептилії, восьминоги, скати, риби, відносило у блакить навіть таких звичних для нас корів. Власне все в цей день було націлено на підкорення вершин. Окрім зміїв учасників, простір заполонили сотні саморобних повітряних зміїв гостів фестивалю. До речі такої кількості не очікували навіть організатори. Подивитись за цим незвичним дійством зібралось понад 5 тисяч людей.

Гості фестивалю могли сфотографуватись в різноманітних фотозонах, взяти участь в іграх, конкурсах чи ярмарку hand-made, скуштувати страви національної кухні, врешті самому влаштувати міні-пікнік під відкритим небом чи спробувати власноруч зробити повітряного змія з підручних засобів на майстер-класі. А наостанок під кінець фестивалю підбили підсумки та оголосили переможців конкурсу кращого любительського повітряного змія зробленого власними руками. Кращих вітроловів та змієробів відзначили призами. 

Словом, наступний Kite Wings організатори заходу пообіцяли зробити ще масштабнішим та насиченішим, привести ще більшу кількість повітряних зміїв. А тих хто тільки зацікавився цим своєрідним видом відпочинку, буде нагода розробити власні унікальні повітряні змії.

Олег Дорош