Удар по Миколаєву: у місті почали ремонтувати покрівлі постраждалих будинків

Удар по Миколаєву: у місті почали ремонтувати покрівлі постраждалих будинків

У липні в Миколаєві розпочали ремонтувати покрівлі багатоквартирних будинків, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів. Про капітальний ремонт зараз не йдеться. Зруйнованих дахів багато, а грошей і дозволу на такі роботи немає.

Про це кореспондентам Суспільного розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Володимир Ніколайчук.

Два будинки, які внаслідок обстрілу залишились геть без покрівлі, розташовані на вулиці Крилова.

"Проведено обстеження, точніше як огляд, як попереднє обстеження будинків постраждалих. Складено акт. Акт знаходиться в департаменті ЖКГ", — сказала майстриня управляючої компанії ТОВ "Ліски–М" Наталя Платонова.

За словами Наталі Платонової, якщо зруйнована частина покрівлі і вціліли крокви, або дах іншого типу, то мешканцям видають брезент.

Вранці 8 липня на горищі виконували роботи працівники житлово-комунального підприємства "Бриз".

"Тільки початок, треба це все розібрати, а потім по-новому все скласти (підрізати). Поки працюємо вчотирьох", — розповів бригадир Олександр.

Звідки матеріали та чому саме цей дах почали ремонтувати — розповів Володимир Ніколайчук.

"Були проведені комісійні обстеження і по кожному будинку, який постраждав, було надано висновок. У цього будинку покрівля повністю підлягає відновленню. Миколаїв на зараз внесено до зони бойових дій, тому роботи капітального характеру ми не можемо провести за бюджетні кошти. Тому роботи з відновлення, як тимчасовий варіант, можна буде зробити тільки силами наших комунальних підприємств", — сказав Володимир Ніколайчук.

Візуально будинок розбитий більше інших, але аварійним його не визнали. Проте, коли на даху будуть каркаси кроков, шифером його не перекриватимуть. Покрівля буде з плівки.

"Матеріали, які запросили люди, всі надаються з резервного фонду міста. До закінчення бойових дій, або до рішення уряду щодо капітальних ремонтів, експертизи та інші процедури в зонах, де бої ще тривають – в юридичній площині, інших варіантів окрім тимчасового перекриття немає. Йдеться про бюджетні гроші", — розповів Володимир Ніколайчук.