«Діти орієнтуються на математику», - Міністр освіти України Лілія Гриневич про миколаївських випускників

«Діти орієнтуються на математику», - Міністр освіти України Лілія Гриневич про миколаївських випускників

23 травня Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала пункт проведення ЗНО з української мови та літератури на базі Миколаївської спеціалізованої школи № 22. Вона ознайомилась із навчальним закладом, його матеріальною базою, поспілкувалась зі школярами та побажала всім випускникам вдалого тестування. 

Цьогоріч понад 239 с половиною тисяч випускників та абітурієнтів по всій Україні пишуть ЗНО з української мови та літератури і цей показник менший ніж в минулому році. А для Миколаївщини тим паче, - зауважила Лілія Гриневич. Адже в частині регіонів України випускники вибирають для тестування саме гуманітарні предмети, а в Миколаївській області віддають перевагу математиці та природничим наукам.

Л.Г.: Це приємно. Діти орієнтуються на математику. Нам потрібні інженери, нам потрібні програмісти, нам потрібні ті люди, які займатимуться природничими профілями і це надзвичайно важливо.

Лілія Гриневич зазначила, що є певні зміни в проведенні ЗНО в цьому році в порівнянні з минулим. Тепер ЗНО зараховується як державна підсумкова атестація. В тестуванні починали впроваджувати початки комплексного підходу: перевіряють не тільки знання фактів, але й вміння думати, аналізувати, робити висновки. В цьогорічному оцінюванні є такі завдання.

Ще одна важлива зміна: у вступній кампанії будуть зараховуватись сертифікати не тільки 2017 року, але й 2016. Тобто тим, хто складали оцінювання в 2016 році, але за якихось причин не втупили до внз, відтепер не обов'язково складати тестування в цьому році. Втім, якщо вони виявлять бажання скласти його в цьому році, то випускник зможе вибрати сертифікат з кращим результатом, - розповіла Лілія Гриневич.