Директор «облтеплоенерго» розповів, чому не можна не опалювати пусті квартири в Миколаєві

Директор «облтеплоенерго» розповів, чому не можна не опалювати пусті квартири в Миколаєві

У Миколаєві планують подачу тепла в новому опалювальному сезону в усі будинки, де це буде можливо. Про це розповів директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов в інтерв’ю телекомпанії «Ніс-ТВ».

Логвінов не вважає великою проблемою те, що багато мешканців виїхали і доведеться опалювати їх пусті квартири.

«В нас більшість квартир оприборені (встановлені лічильники, - ред.). Зараз знизили вимоги — мінімальна температура в квартирі має бути +16 градусів. Давайте рахувати. Є трикімнатна квартира. Платіж в такій квартирі за сезон 12 тисяч гривень. В квартирі мінімум чотири батареї. Якщо воду злити, то ці труби згниють за півроку. Друге: квартира відсиріє так, що потребуватиме хорошого ремонту. Що людині буде вигідніше — заплатити ці 12 тисяч гривень потім — в розстрочку, частинами — чи робити ремонт в квартирі повністю? Кожна батарея коштує близько 3-4 тисяч гривен. Чотири батареї замінити — це вже близько 12-16 тисяч. Тому не має сенсу. Будинки треба опалювати — це моя чітка позиція. Всюди, де є можливість, треба подати тепло. Так, закрити вікна, де вони закриті, але тепло дати. Бо інакше ми угробимо комунікації. Не тільки опалення, але й каналізації та водопроводу. І це потів буде дуже дорого відновити».

Нагадаємо, як в цьому ж ефірі відзначив Логвінов, підготовка до сезону іде як з боку підприємства, так і управляючими компаніями та ОСББ.