Кім розповів, скільки грошей витратив на премії за інформацію про корегувальників

Кім розповів, скільки грошей витратив на премії за інформацію про корегувальників

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв'ю «Главкому» розповів, як іде робота з пошуку колаборантів та корегувальників вогню окупантів в Миколаєві.

Нагадаємо, Кім обіцяли винагороду в $100 тим, хто буде здавати диверсантів та корегувальників.

Також він розповів, скільки грошей на премії вже витратив.

«Поки мало – $1000. Більшість просто відмовляється від винагород і каже, що краще передайте ці гроші ЗСУ. Є такі, що хочуть ще й доплатити, якщо ми цього диверсанта «приймемо».

За його словами, трапляються прецеденти, коли люди просто «стукають» на сусідів, які проросійські налаштовані, але, по суті, ніяк активно це не проявляють.

«Не так кардинально, але бувають випадки, коли люди помиляються. Наприклад, людина налаштована якось «ватно», але цього ніяк не проявляє, а просто ходить та бубонить під ніс. Але у нас є аналітичний центр, який це все пропускає через фільтр, і ми відпрацьовуємо лише тих, хто реально здає координати ворогу».

На момент запису інтерв'ю, за словами Кіма, завдяки свідомим громадянам вдалося затримати чотирьох корегувальників.

Нагадаємо, що на вихідні в Миколаєві ввели подовжену комендантську годину, яка діє з 23.00 п'ятниці, 5 серпня, до 5.00 понеділка, 8 серпня. За цей час планується перевірка громадян та виявлення посібників окупантів.