На «Миколаївоблтеплоенерго» розповіли про підготовку до опалювального сезону

На «Миколаївоблтеплоенерго» розповіли про підготовку до опалювального сезону

Війна, розпочата росією на території суверенної України, неабияк ускладнила діяльність теплопостачальних підприємств, оскільки підготовка об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період проходить під щоденними обстрілами ворогів та ризиками для життя, не кажучи вже про фінансовий стан та закупівлю ремонтних матеріалів.

Незважаючи на ці обставини, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» докладає максимум зусиль, аби всі споживачі без винятку з початком опалювального сезону були з теплом.

«Кожен день – це новий виклик. Підготовка до опалювального періоду надзвичайно важлива. Потрібно розуміти, що наше спільне завдання з балансоутримувачами будинків – це як забезпечити містян теплом, так і зберегти мережі, оскільки наслідки припинення подачі теплоносія/ відсутність води у системі якогось будинку чи будинків (мова не йде про пошкоджені) – це мінус внутрішньобудинкова система, а її заміна – чималі кошти. Тож важливо по максимуму подати теплоносій», - коментує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Зауважимо, що при температурі в приміщеннях нижче 14°С вже можливий негативний вплив на будівельні конструкції через брак відповідного обміну та вологості повітря. Відсутність опалення житлових об’єктів з великою вірогідністю може призвести до виходу з ладу будинкового обладнання водопроводу, каналізації, внутрішньобудинкових мереж теплопостачання та квартирних приладів опалення, в яких залишилась вода, руйнування сифонів на санітарних приладів. Це відповідно спричинить масове виникнення аварійних ситуацій обладнання життєзабезпечення житлового фонду в цілому, які згодом можуть призвести до руйнування конструкцій та доведення стану будинків до аварійного.

Одне з питань, яке безумовно турбує миколаївців – це питання води у системі теплопостачання.

«Ніхто не зацікавлений у використанні води неналежної якості, бо це одразу призведе до виходу з ладу як ресурсів нашого підприємства, так і балансоутримувачів», - зауважує керівник «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

З весни 2022 року фахівці підприємства облаштовують свердловини та встановлюють за підтримки Миколаївської міської ради та благодійників модульні станції очищення води, забезпечуючи таким чином наявність питної води для населення та можливість використання якісної води для потреб самого підприємства в опалювальному періоді.

«На сьогодні багато миколаївців задля своєї безпеки знаходяться не в місті, але продовжують розраховуватися за послуги з постачання теплової енергії – за що їм велика подяка. Багато миколаївців виїхали і не в змозі повністю розраховуватися за тепло – це є питання, яке можна вирішити, бо ми розуміємо людей та стан справ, тому йдемо назустріч, оформлюючи договори реструктуризації на вигідних умовах. Ми відкриті для кожного нашого абонента і завжди готові до діалогу», - резюмує Микола Логвінов.

Нагадаємо, що у Миколаєві планують подачу тепла в новому опалювальному сезону в усі будинки, де це буде можливо.