«Зберегти життя миколаївців»: у місті триває добровільна евакуація

«Зберегти життя миколаївців»: у місті триває добровільна евакуація

З Миколаєва виїхало понад половину містян. Станом на 10 серпня з 480 тисяч, у місті, залишилось менше ніж 230 тисяч. Добровільна евакуація  і продовжується й нині.

Про це в інтерв'ю Громадському радіо розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами мера, підрахунок кількості містян здійснюється опосередковано за споживанням води, об'ємів сміття, яке вивозиться та кількості мобільних телефонів, за даними мобільних операторів. За словами мера, добровільна евакуація є пріоритетною задачею міської влади.

«Я і на початку війни, і сьогодні закликаю всіх виїжджати з міста. Потрібно лишитися живими. Сьогодні головне — зберегти життя людей. Щодня відбуваються обстріли в різних районах нашого міста. Неможливо попередити, яке місце це буде (чи район багатоповерхівок, чи це буде приватний сектор, чи школа). Багато хто каже: «Нам нікуди їхати». Повірте мені, всім нікуди їхати, але всі від’їжджають і знаходять собі місце, де вони можуть залишатися. Для нас краще, аби миколаївці були засмучені, але живі, аніж щасливі, але під завалами й мертві.», - зазначив він.

Олександр Сєнкевич каже, що примусову евакуацію на кшталт тієї, що проходить на Донеччині, поки не планують - вірять, що до зими ЗСУ звільнять Херсон.