Погляд небайдужого — 2022: картини миколаївського художника представлені в соцмережах

Погляд небайдужого — 2022: картини миколаївського художника представлені в соцмережах

Виставка миколаївського художника Вадима Пустильника "Погляд небайдужого — 2022" представлена в онлайн-форматі. Експозиція нараховує 22 картини, проте матиме продовження, картини будуть поступово додаватися.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла організаторка виставки Ірина Гудим.

"Вадима я знаю понад 15 років. Він був учасником пленерів, які я організовувала. Це були й виставки. Вадим майже не користується соціальними мережами, тому ми, його друзі, запропонували такий варіант виставки. Картини тематичні. Війна. Звичайно, вона викликала у багатьох "сердечні емоції", — розповіла Ірина Гудим.

Сам художник підкреслює: "На війну я не можу піти, вік не той, буду там тільки заважати. Я колись був у Чорнобилі ліквідатором, мені дісталося. То ж я вирішив, що треба робити те, що вмію найкраще, а зараз ідеї звалюються самі собою з неба".

Картини Пустильника в Миколаєві можна було побачити і до війни.

"Щоправда, тематика була іншою. Але завжди це були картини на актуальну, суспільну або соціальну тему. А пише картини Вадим дуже давно, з дитинства, близько 60 років. Починав з дитячої художньої школи в Миколаєві, а потім було навчання в Харкові, у Харківському художньо-промисловому інституті", — згадала Ірина Гудим.

На виставці представлені не всі картини Пустильника.

"У мене є ще ті, які я розпочинав у 2014 році, вони зараз актуальні. У перші дні війни, десь тиждень, я нічого не міг робити, а потім повернувся до роботи", — поділився художник.

За словами Ірини Гудим, у художника є "пророчі" задатки.

"Картини віщують майбутнє. Тому я прошу написати картину про перемогу", — каже Гудим.

Проте художник поки працює над іншою роботою — "Панічна втеча з Криму".

"Крайню картину я ще не виклав. Це буде на тему виходу росіян з Криму, панічна втеча: вони пливуть, тікають хто на чому, а на горизонті розбитий міст, якось так. "Панічна втеча з Криму", — розповів Вадим Пустильник.

Організаторка виставки Ірина Гудим сподівається, що художнику допоможуть меценати, щоб про його роботи дізнались якомога більше людей: "Я б звернулась до меценатів, які б допомогли йому виставити ці картини не тільки в Миколаєві, щоб їх мали можливість побачити якомога більше людей. Картини художника Вадима Пустильника заслуговують на велику громадську увагу та повагу".