«Вони для мене не є людьми»: Сєнкевич вважає, що помічників окупантів треба карати максимальним строком

«Вони для мене не є людьми»: Сєнкевич вважає, що помічників окупантів треба карати максимальним строком

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в інтерв'ю сайту «Заборона» розповів, як, на його думку, треба ставитись до корегувальників вогню ворога та колаборантів.

«Такі є, сто відсотків. Думаю, це покидьки. Ви знаєте, останнім часом я дуже часто цитую Альфонса Капоне, який сказав, що куля дуже багато змінює в голові, навіть якщо влучає в дупу. Насправді багато чого змінилося в людях, навіть у проросійськи налаштованих, після того, як почали бомбардувати місто. І вже не скажеш, що це бомбардують українці. І вже не скажеш, що бомбардують україномовних, бо майже 80% у Миколаєві — це російськомовні. І вже не скажеш, що бомбардують нацистів, бо тут звичайні люди: кораблебудівники, портовики, які ніколи не були нацистами й багато з них досі розуміє цінність в історії того самого Степана Бандери».

Сєнкевич нагадав, що за весь час війни в Миколаєві загинула 121 особа, з них 1 дитина. Це просто місцеві жителі, які стояли на зупинці, які були у себе вдома, які жили у п’ятиповерхівці, куди прилетіла ракета. Вони хотіли жити, ходити до школи, виховувати дітей, просто проживати своє життя.

«Усі вони загинули. І хто в цьому винен? Українці? Міфічні нацисти? У цьому винні виключно росіяни. Росіяни, які слухають свого лідера володимира путіна — зараз головного нациста світу, який убиває нас лише за те, що ми є українцями. Просто він ненавидить усе, що пов’язано з Україною, — бо ми любимо волю, бо ми не такі, як вони. У нас свій шлях. Ми взагалі на іншій гілці розвитку. Ми не пішли вперед від росіян, ми просто в іншій лізі, розумієте? Тому вони нас ненавидять і вбивають.

Але досі є такі — вибачте за слово — упороті, яким ти хоч кіл на голові чеши, а вони все одно думатимуть, що Росія не винна. Не треба тут робити СРСР. Навіть коли їм у рот засунуть ствол від пістолета і скажуть, що їх розстрілюють за те, що вони українці, — все одно будуть думати, що це їхня провина. Ці люди сьогодні, очікуючи на цей «рускій мір», сидять і корегують [ворожі постріли]. І їх треба засудити до максимального, довічного строку ув’язнення, як людей, які сприяють масовим убивствам. Бо вони це роблять усвідомлено, знаючи, що будуть гинути люди. Я їх не розумію. Вони для мене не є людьми».

Нагадаємо, що нещодавно в Миколаєві на дві доби оголошували комендантську годину, щоб відпрацювати інформацію щодо посібників окупантів. Як результат — було зареєстровано більш ніж 20 проваджень.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням