На Миколаївщині підприємець під час війни відкрив два заклади швидкої їжі

На Миколаївщині підприємець під час війни відкрив два заклади швидкої їжі

В перші місяці повномасштабних бойових дій 22-річний підприємець з Южноукраїнська, що на Миколаївщині, відкрив заклад швидкого харчування. За місяць відкрив другий. В планах масштабувати бізнес та відкривати в інших містах країни.

Про це повідомляє Суспільне.

"Завжди мріяв, щоб у моєму маленькому місті була подоба маленького McDonald's, але, на жаль, у них є такі правила, що відкриватися від півмільйона людей і більше. На той момент у мене не було заощаджень. Я такий — треба вкластися, спробувати, ризикнути. Продав деякі речі — MacBook і таке подібне", — розповів Дмитро.

Перший заклад Дмитро відкрив у своєму рідному місті Южноукраїнськ. Друзі допомогли знайти приміщення. За чотири дні зробили ремонт.

"Першого дня ми відкрилися на доставку. Спочатку було таке собі, а потім надвечір пішли завали, завантаженість. Щоб ви розуміли, у нас кухарі пішли додому о дев'ятій годині вечора, хоча ми працювали до 19:00", — сказав Дмитро.

Через місяць Дмитро вирішив відкрити заклад у сусідньому місті — Вознесенську, що за 30 кілометрів від Южноукраїнська.

"І я такий думаю: настав час відкриватися далі. Я знаходжу приміщення біля Вознесенська, за три-чотири дні ми робимо ремонт. Запускаємо кухню, замовляємо банер. І я був шокований, як у нас був великий наплив. Ми не очікували, що люди чекають на подібність такої відомої мережі McDonald's", — сказав Дмитро.

Команду зібрав швидко, розповів Дмитро, проте не всі витримують навантаження, адже замовлень дуже багато: "Багато хто з кухарів не витримував. Тобто, вони приходили, стажувалися і такі казали мені: "Діма, я не можу працювати далі". Доводиться шукати інший персонал, навчати. Через це ми працюємо важко, доводиться іноді ставати на кухню. І допомагати кухарям".

Назва YUFOOD розшифровується як "Южний фаст-фуд". Наразі Дмитро вирішує, як можна українізувати найменування закладу.

"Як це працює. Ми працюємо не як інші кафешки: сів і чекаєш 30-40 хвилин. Тобто, людина зайшла, зробила замовлення, або в додатку, і протягом 10-15 хвилин забрала і пішла їсти. Тому що називається швидкий фаст-фуд", — пояснив Дмитро.

Обидва заклади щодня приймають понад 40 замовлень. Дмитро продовжує працювати над фінансовими показниками та удосконаленням закладів. Щодо планів — відкрити YUFOOD в інших містах України.