«Збережемо Україну - залишимось живі»: миколаївці організувалися і доставляють людям питну воду та продукти

«Збережемо Україну - залишимось живі»: миколаївці організувалися і доставляють людям питну воду та продукти

Багато миколаївців з початком війни стали до лав захисників України. Інші ж надійно тримають тил, забезпечуючи нужденних необхідної допомогою. Саме так організувався рух волонтерів «Збережемо Україну - залишимось живі».

Про це кореспонденту СВІДОК.info розказав голова руху Іван Лутков.

«Ми є соціальним проектом свідомих містян. Наша діяльність почалася з знайомства у одному з бомбосховищ, за яке я відповідав. Потім ми почали займатися евакуацією громадян. Зокрема наше об’єднання існує під патронатом Української православної церкви з благословення Митрополита Володимира. Саме завдяки ньому ми отримали першу партію бутильованої води для багатодітних сімей, пенсіонерів, людей з інвалідністю», - зазначив він.

Зокрема у суботу, 13 серпня, волонтери організували видачу гуманітарної допомоги та більше 250 пляшок бутильованої води в одній зі шкіл міста у спальному районі. Більше 30 сімей тут отримали харчові набори від World Central Kitchen і Міли Юрченко  (Volunter UA), а також надану УПЦ воду. Варто зазначити, що наразі волонтери опікуються декількома віддаленими куточками міста.

«Наприклад, с. Горького – туди ми возимо як воду у пляшках, так і на розлив для населення, продуктові набори, корма для тварин – туди просто ніхто не возить допомогу. До речі, дякуємо Rebel.volunteers за надані корми для тварин – незабаром ми роздаємо їх по притулках і людям . Також під нашим крилом знаходяться 7 ОСББ – ми також забезпечуємо їх допомогою, допомагаємо складати списки, підвозити їм пайки і т.п., - каже він. – Також не оминаємо увагою і мкр. Аляуди – туди ми завозимо пайки і ми зробити там точку розливу води».

За словами чоловіка, вся діяльність спільноти відображена у соцмережах – кожен охочий може з нею ознайомитися.

«Щодо води – також роздача води буде проходити у храмі Кашперівської Ікони Божої Матері на вул. Садовій, а також у Храмі Захарія та Єлизавети на вул. Госпітальній. Не забуваємо ми і про адресну доставку для людей похилого віку і які прикуті до ліжка. Для нас пріоритет допомогти саме нужденним», зазначив пан Іван.

Волонтери також тісно працюють з місцевої владою. Недавно вони надали посильну допомогу адміністрації Інгульского району, взяв у роботу 80 нужденних сімей.

«Переважно це багатодітні родини – у деяких сім’ях три, ба навіть, п’ять дітей. Всім їм ми намагаємося допомогти, - розказав волонтер. – В свою чергу, ми хотіли б подякувати Лукові Віталію Дмитровичу за те що він відгукнувся нам допомогти. Завод по розливу води, на який звернувся Митрополит, гендиректор Марк Олександрович Ткачук, йому треба було погодження, що вода буде надана для гуманітарних цілей. Ми звернулися до пана віце-мера і пан Луков підготував необхідні погоджувальні документі за два дні. Як бачимо, перша партія води уже в місті».

Продовжувати свою благородну місію волонтери будуть до перемоги України.

Ігор Арчибісов.