В Миколаєві залишилися назви вулиць, які відносяться до радянської історії або пов’язані з РФ

В Миколаєві залишилися назви вулиць, які відносяться до радянської історії або пов’язані з РФ

Для забезпечення законної процедури перейменування вулиць у Миколаєві необхідно затвердити новий склад топонімічної комісії.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

В Миколаєві залишилися назви вулиць, які відносяться до радянської історії або пов’язані з РФ: вулиця Пушкінська, вулиця Гвардійська, вулиця 295-ї стрілкової дивізії тощо.

"На мій погляд, наступна повинна бути Пушкінська. І не тому, що я вважаю Пушкіна великим поетом або не вважаю, це не важливо. Важливо, що це прізвище сьогодні є знаряддям з боку Росії, вона його використовує. І російська мова не була би такою небажаною в нашій країні, якби її навмисно не використовували, як знаряддя. Вони вбивають російською мовою, вони вбивають Пушкіним. Вони це роблять", — говорить Юрій Любаров.

Першою після повномасштабного російського вторгнення у Миколаєві перейменували вулицю Московську – тепер вона Маріупольська, за це міська рада проголосувала 28 липня.