Мер Миколаєва Сєнкевич розповів, які зміни планують запровадити після закінчення військових дій

Мер Миколаєва Сєнкевич розповів, які зміни планують запровадити після закінчення військових дій

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в інтерв'ю сайту «Заборона» розповів, які зміни планують запровадити після закінчення військових дій.

«У нас уже є невеликий план. До того ж ми працюємо з урядом Данії. Вже бачимо, що потрібно буде змінити генплан міста — тобто переглянути його. Я думаю, головне, що потрібно зробити нашій країні після війни, — це переосмислити сенс її існування. Ми жили після розвалу Радянського Союзу за принципом «як пнули, так і котимося». Що було в Радянському Союзі, те ми й розвивали: там — те, там — те. А сьогодні треба зрозуміти, як зробити з цього великого шматка, яким фактично була Україна, окремий самодостатній організм».

Сєнкевич додав, що перед нами стоятимуть питання відновлення і переосмислення інфраструктури, енергоощадження, енергонезалежності, диверсифікації подавання тієї самої води.

«Звичайно, разом із цим виникає питання освіти, яке має підтягуватися під потреби роботи. Щоб не було так, що є мільйон економістів і юристів, а працювати руками нікому. Дуже велика проблема — девальвація робітничих професій. За час незалежності України людей робітничих професій перестали поважати. «А, ти йдеш працювати на завод? Лошара». Піднялася цінність вищої освіти, тоді як професійна освіта девальвована. Це не стосується розумових здібностей людини, але ж треба буде комусь цю країну відновлювати».

Нагадаємо, що уряд Данії пообіцяв Миколаєву допомогу у відбудові після закінчення військових дій.