У Миколаєві презентували поштову марку та конверт під назвою «Святий Миколай»

У Миколаєві презентували поштову марку та конверт під назвою «Святий Миколай»

Сьогодні, 15 серпня, у рамках святкових заходів з нагоди випуску художніх марок, присвячених нашому рідному місту Миколаєву, за проектом «власна марка» відбулося спецпогашення поштової марки та поштового художнього конверту під назвою «Святий Миколай», виготовленого АТ «Укрпошта».

Про це розповідає кореспондент СВІДОК.info.

У заході взяли участь Олександр Сєнкевич Федорович, віце-президент «Національної туристичної організації» Тетяна Чичкалюк, керівник Гуманітарного Штабу, Центру підтримки бізнесу, Артем Ващиленко, директор миколаївської філії АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков, головний лікар ЛШМД Олександр Дем'янов та інші.

Ведучі розповіли про історію марки. Її створив відомий художник Юрко Жувавель, який родом є з м. Рівне. Картина було створена 24 березня 2022 року. Юрко Жувавель відомий автор легендарної серії «Знай наших», керівник музичного гурту «Отвінта», з яким виступав з благодійними концертами на передовій перед воїнами ВСУ. Художник був вражений силою опору та високим духом миколаївців тому і вирішив створити картину «Святий Миколай».

Згодом вже миколаївці вирішили втілити картину в марці і художньому конверті.

Символічно також, що спецпогашення відбувається штемпелем «Миколаївщина - вітрила України», розробленим спеціально для м.Миколаєва, на якому зображено справа і зліва якорі, а по центру корабель, який нагадує, що Миколаїв - місто корабелів.

За традицією учасники спецпогашення залишили свої підписи на конверті. Екземпляр марки та конверту передається на зберігання в краєзнавчий музей.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням