Хотів привласнити автомобіль швидкої та товар: СБУ у Миколаєві викрила оборудку з розкрадання гумдопомоги

Хотів привласнити автомобіль швидкої та товар: СБУ у Миколаєві викрила оборудку з розкрадання гумдопомоги

Служба безпеки України в Миколаївській області викрила та заблокувала протиправну діяльність зловмисника, який хотів привласнити автомобіль швидкої медичної допомоги та гуманітарний товар, отримані обласною благодійною організацією, які  призначалися для допомоги постраждалим від війни громадянам України.

Про це повідомляє пресгрупа УСБУ області.

Співробітники встановили, що місцевий волонтер зі своєю спільницею, головою однієї з благодійних організацій  м. Миколаєва, використовуючи службове становище, шляхом підроблення документів та декларації (з внесеними до неї неправдивими відомостями) незаконно заволодів вказаним транспортним засобом, здійснивши його оформлення на своє ім’я.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем фактичного проживання, автомобільному транспорті та адміністративних приміщеннях Миколаївської обласної організації,  виявлено та вилучено:

- документи, які підтверджують протиправну діяльність громадянина,
- гуманітарний товар (який призначався в якості гуманітарної допомоги для постраждалих від війни громадян України),
- медичну апаратуру, препарати, засоби особистої гігієни, інші продукти іноземного виробництва (які в подальшому планувалися для реалізації через мережу роздрібної торгівлі).

Наразі фігуранту заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України.

Нині підозрюваний переховується від слідства, правоохоронці готують матеріали щодо оголошення його у розшук.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги.

Викриття проводили співробітники СБУ в Миколаївській області, спільно зі слідчими  СУ ГУ Нацполіції в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.