Порти Миколаївщини поки не включають до «зернового коридору»

Порти Миколаївщини поки не включають до «зернового коридору»

Станом на 16 серпня Міністерство інфраструктури не може включити порти Миколаївської області до зернової угоди через безпекову ситуацію в регіоні.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков в ефірі національного телемарафону, передає Суспільне.

"Ми хочемо, щоб усі наші порти працювали, у тому числі й у Миколаївському регіоні, проте це, безумовно, залежить від воєнної ситуації. На даний час, з точки зору безпеки, ми не можемо цього робити", — сказав Юрій Васьков.

Попри це, за словами Васькова, Миколаївський порт технічно готовий до здійснення експорту зерна.

"Є певне руйнування інфраструктури, але не критичне для агроекспорту. Якщо буде воєнна ситуація дозволяти, ми вийдемо з ініціативою, яку, сподіваємось, підтримає ООН. Працювати технічно порт готовий", — сказав Юрій Васьков.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду, яка стосується розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія. Перше судно Razoni з розблокованим українським зерном вирушило 1 серпня з Одеського порту до ліванського порту Триполі. На борту суховантажника, що рухатиметься коридором безпеки, 26 тисяч тонн української кукурудзи.