Війна за волю: музей театру у Миколаєві поповнився тематичним стендом

Війна за волю: музей театру у Миколаєві поповнився тематичним стендом

У музеї Миколаївського академічного художнього драматичного театру відкрили новий тематичний стенд, який посвячений життю театру після 24 лютого.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

В основі нової локації в музеї лежить невеличка історія театру з його грандіозними планами на 2022 рік, які, на жаль, повністю зруйнував напад окупантів на Україну.

Доповнюють стенд балаклави та прапори - саме вони шилися театралами-волонтерами в одному з приміщень - таким чином всі об'єдналися для допомоги нашим захисникам. Також на стенду можна побачити і шолом одного з солдат армії рф - його також передали театралам для музею, а поруч фрагмент даху, який постраждав від уламків ворожого снаряду.

Варто зазначити, що низька акторів театру зараз боронять свою батьківщину у лавах Національної гвардії України, підрозділах ТрО та ЗСУ - про них на виставці підготовлено окрему інформацію.

Нагадаємо, що 15 липня депутати Миколаївської обласної ради погодили перейменування Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. З назви театру виключили слово "російський". 28 липня, на День державності, у центрі надання адміністративних послуг відбулась реєстрація театрального колективу з оновленою назвою — "Миколаївський академічний художній драматичний театр".