Пес Патрон на варті: у Миколаєві презентували поштову марку з відомою собакою-піротехніком

Пес Патрон на варті: у Миколаєві презентували поштову марку з відомою собакою-піротехніком

Сьогодні, 1 вересня, на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області представниками «Укрпошти» в присутності піротехніків ДСНС проведено спеціальну процедуру погашення поштової марки «Пес Патрон» та тематичного конверту.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Зазначимо, що маленький помічник вибухотехніків став справжнім героєм серед українців. Для участі в церемонії спецпогашення до президії запросили заступника начальника ГУ ДСНС України у Миколаївській області В'ячеслава Мазура, директора Миколаївської філії АТ «Укрпошта» Єгора Косорукова та миколаївських рятувальників.

«Від початку війни цей малий чотирилапий став першим в Україні собакою-піротехніком, який допомагає розміновувати території. Саме тому процедуру спецпогашення вирішили провести в присутності миколаївських рятувальників», - зазначили в ході заходу.

Набір марок виконаний у вигляді коміксу про роботу та пригоди пса Патрона: десь він виловлює морську міну, на інші марці грає на кобзі, в іншому куточку вирушає зі своїм напарником на завдання та отримує нагороди.

Підкреслимо, що випуск такої марки не лише нагадування про Патрона, а і привертання уваги українців до безпеки, нагадування про правильність дій під час виявлення підозрілих предметів, уламків ракет, тощо.

«Також випуск такої марки сприяє підвищенню іміджу такої складної, небезпечної, та особливо важливої сьогодні професії як піротехнік», - сказали під час заходу.

Після завершенню офіційної частини зустрічі співробітники групи піротехнічних робіт та підводного розмінування познайомили гостей із наявною технікою та оснащенням, яке вони щоденно використовують для проведення заходів з розмінування, а також продемонстрували безпечні залишки ракет, макети касетних боєприпасів, які вилучали під час виконання завдань за призначенням.

Зазначимо, що загальний тираж марки склав 1 млн. маркованих аркушів. «Пес Патрон» - це перші благодійні поштові марки, зібрані від їх продажу благодійні внески будуть використані для придбання машини механізованого розмінування та надання допомоги притулкам для тварин.