Мер Сєнкевич розповів, як містянам отримати фанеру для закриття вибитих обстрілами вікон

Мер Сєнкевич розповів, як містянам отримати фанеру для закриття вибитих обстрілами вікон

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в ході сесії міськради розповів, як містяни, вікна квартир яких виявились пошкодженими через обстріли, можуть отримати допомогу матеріалами.

«Інформація про ці будинки збирається централізовано. Вікна ми не ставимо, ставимо виключно ОСБ-плити, використовуючи плити, які ми отримуємо з трьох напрямків. Це гроші резервного фонду, за які ми закупили плити. Другий: ми очікуємо від уряду Данії велику закупку, яка буде отримана на міську раду для цих проблем. І третє: ми отримуємо від різних благодійників. Наприклад, нещодавно міська рада Хмельницького надіслала нам ОСБ-плиту. Ми використовуємо плити, щоб закривати вікна в соціальних об'єктах: лікарнях, школах, дитячих садках та інших об'єктах. А також для багатоквартирних будинків».

Мешканці приватного сектору також в обмеженій кількості можуть отримати такі плити, звернувшись до районних адміністрацій.

Ніхто з міських органів не має права передавати матеріали за гроші — допомога видається безкоштовно.

У міськради є перелік будинків, де потрібно закрити вибиті вікна. Для цього співпрацюють з управляючими компаніями, щоб їх робітники забивали пошкоджені місця.

Також співпрацюють з підрядниками, передають їм матеріали, бо своїми силами місто не встигне це зробити.

Мешканці багатоповерхівок мають звернутися до управляючих компаній або до Департаменту ЖКХ.

Якщо мешканці не знають, чи є їх будинок у списках, можна зателефонувати на номер 15-88 і дізнатися цю інформацію. Якщо будинок там не зазначений, у представників візьмуть контактні дані та з ними зв'яжеться Департамент ЖКХ. У відкритий доступ список не виставляють з питань безпеки.

Інформація про кількість збирається централізовано. Щоб отримати допомогу, містянам треба заповнити гугл-форму:
або зателефонувати до колцентру при Миколаївській міській раді за телефонами:
+38(0512) 751 588,
+38(0512) 533 588,
+38(095) 003 1588,
+38(093) 170 1588,
+38(067) 460 1588.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням