Зарекомендувала себе добре: у Миколаєві від COVID-19 щеплюють новою вакциною Janssen

Зарекомендувала себе добре: у Миколаєві від COVID-19 щеплюють новою вакциною Janssen

У Миколаєві з середини серпня 2022 року від COVID-19 щеплюють людей новою вакциною Janssen. Вона розрахована на тих, хто ще не був вакцинований взагалі. Застосовують і як другу бустерну дозу тим, хто вакцинувався AstraZeneca. Також в області наявні вакцини CoronaVac та COMIRNATY (Pfizer).

Про це кореспондентам Суспільного розповіла регіональна тренерка з питань вакцинації COVID-19 Ольга Присяжнюк.

"Нова вакцина Janssen зарекомендувала себе дуже добре. Можливі допустимі реакції: температура 37- 37,2, слабкість, болі в м’язах – тобто легкі прояви", — розповідає Ольга Присяжнюк.

Першу бустерну дозу у період із 23 травня по 28 серпня отримали 15 689 жителів Миколаївської області. Другу бустерну дозу за цей же період отримали 448 людей.

"Всього по області за тиждень, у період із 26 серпня по 1 вересня, було вакциновано 1 305 осіб. Темпи вакцинації фактично рівні по тижнях. З другого червня ми відновили активну роботу щодо вакцинації", — каже Ольга Присяжнюк.

За тиждень, з 29 серпня по 5 вересня, в області на коронавірус захворіли 153 людини, в Миколаєві — 57 нових випадків. За словами Присяжнюк, з початком осені зросла кількість захворюваності на коронавірус.

"Вакцинація є ефективним і надійним способом захистити себе та близьких. Причини зростання кількості хворих — це початок осінньої хвилі, сезонне збільшення ГРВІ, простудних захворювань через зниження температури повітря, внаслідок погодних умов, їх впливу на імунітет", — розповідає Ольга Присяжнюк.

Нагадаэмо, що UNICEF доставив в Україну 100 тисяч доз вакцини від COVID-19 Janssen.