Війна не перепона: миколаївська спортсменка продовжує допомагати безпритульним тваринам

Війна не перепона: миколаївська спортсменка продовжує допомагати безпритульним тваринам

Понад десять років українська спортсменка Анна Куркуріна займається волонтерською діяльністю. Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, Анна сфокусувала свою роботу на допомозі безпритульним тваринам.

У будинку волонтерки живуть 15 котів та дві собаки, передає Суспільне.

"Моє життя належить тваринам, тому під час війни я скасувала тренерську діяльність і по максимуму хочу допомогти вижити якомога більшій кількості тварин. Тому я місто Миколаїв не залишила, бо користуючись своєю знаменитістю, прошу допомоги. Ті, хто мене знає, надсилають гуманітарну допомогу", — розповіла Анна Куркуріна.

З літа 2022-го Анна їздить до прифронтових сіл. Туди привозить корма для тварин та евакуйовує поранених.

Одним з перших було селище Луч.

"Там немає жодного живого будинку, в селі залишилося 43 людини, вони мешкають у чотирьох підвалах, от і вивезли звідти собаку. Цього не зрозуміти, я коли побачила, що там твориться: купа котів, собак, а також корів, які плачуть, бо їх ніхто не доїть. Це мене вразило", — сказала волонтерка.

За словами Анни, аби закупити корма для тварин, вона організовує акції із збирання грошей у своїх соціальних мережах. Часто витрачає і власні кошти. Допомагають також іноземні волонтери, перед яким доводиться звітувати.

"Коли я видаю корм і мені просто надсилають фотографії, як вони годують котиків, собачок, для іноземців це стимул дати нам корма. Я сама виїжджаю в гарячі точки, на нулі, там де немає людей, де все зруйновано. Я знімаю відео, де я годую тварин і вони мені на подяку шлють все більше-більше кормів", — пояснила Анна Куркуріна.

Як розповіла спортсменка, за шість з половиною місяців війни кількість безпритульних котів та собак у Миколаєві значно збільшилась, тому зупинятися у своїй волонтерській діяльності не збирається.