У Миколаєві дітям роздають безкоштовні напої на основі молока

У Миколаєві дітям роздають безкоштовні напої на основі молока

Понад 1000 безкоштовних порцій напоїв на основі молока станом на 12 вересня вже роздали дітям у Миколаєві волонтери. Частину гуманітарного вантажу, молока довготривалого зберігання, передали в одну з мереж кав’ярень. Баристи перетворюють його на смаколики для дітлахів.

Артем поєднує підприємницьку діяльність з волонтерською. Говорить, що ініціатива міжнародного фонду 4UA в Миколаєві працює понад шість тижнів, передає Суспільне.

"Ми у своєму волонтерському центрі отримали від спонсорів молоко. І вирішили влаштувати акцію для дітей Миколаєва. Будь-яка дитина віком до 14 років може отримати безкоштовно напій. Це може бути молочний коктейль з будь-яким смаком, або це може бути дитячий лате. Напої містять виключно молоко та сироп", — каже волонтер Артем Руденко.

Таке молоко може зберігатися пів року. Коли воно закінчується в якійсь з кав’ярень, зі складу гуманітарного штабу довозять необхідну кількість паків.

"Діти приходять з батьками, чи без і роблять замовлення. Ми готуємо безкоштовні молочні коктейлі з різними сиропами. Частіше за все полуничні, бананові, вишневі. Навіть є постійні клієнти. Але нам не шкода, дітям роздаємо, діти радіють і це найголовніше", — розповів Єгор, який працює в кав’ярні.