Майстер із Миколаєва виготовляє сувеніри з уламків ворожої арти

Майстер із Миколаєва виготовляє сувеніри з уламків ворожої арти

Майстер із Миколаєва Денис Бойченко виготовляє трофейні сувеніри з уламків ворожої арти: українські герби, годинники та металеві марки з російським кораблем.

Про митця і його незвичні витвори, розповідає ШоТам.

Денис Бойченко може виготовити тризуб із уламків ворожої САУ або годинник із броні окупанта. Гроші за свою роботу передає на потреби ЗСУ.

«Це символ міста Миколаєва, повністю з броні МТЛБ із Вознесенського напрямку. Це – зі звичайного металу, а герб – з броні орківської», — показує свої роботи майстер Денис Бойченко.

Хлопці з фронту невтомно постачають йому вщент перемелене залізо, а Денис майструє з нього свої сувеніри, які називає оркосталлю.

«На всіх виробах є координати, де була розбита техніка. Ось тут вони відбиті. І серійний номер», — каже Денис Бойченко, майстер.

Денис назбирав для армії майже 2 млн гривень. 540 тисячі з них – завдяки металевій марці «Російський корабель…». Цю роботу подав на аукціон у Парижі голова ВЦА Віталій Кім.

Хлопцям вже закупили рації, тепловізори, антени та одяг. Але майстер не зупиняється та розширив виробництво. Тепер разом з ним працює ціла команда, а українці активно донатять на сувеніри, підтримуючи захисників.