«Україна прямує до Євросоюзу та НАТО»: у Миколаєві стартував новий конкурс політичних карикатур

«Україна прямує до Євросоюзу та НАТО»: у Миколаєві стартував новий конкурс політичних карикатур

Сьогодні, 18 листопада, в стінах «Центру підтримки бізнесу» м. Миколаєва відбулося завершальне турне конкурсу політичної карикатури «Руській воєнний корабель йди…». Проте організатори запускають новий аналогічний конкурс.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

«Коли ми з колегами планували цей захід ми згадали про те, що 21 травня саме тут, і саме в цій залі, і це був перший публічний захід у м. Миколаєві з початку війни. Тоді ми з вами дали старт великій ініціативі, а саме міжнародному конкурсу політичної карикатури «руській воєнний корабель йди…» і планували, як ця інформаційна інтервенція допоможемо відстоювати інтереси нашої держави. Виставка наочно показувала, що ми думаємо про державу агресора», - сказав керівник «Центру підтримки бізнесу» Артем Ващиленко.

Голова ГО «Асоціація лідерів туристичного бізнесу Миколаївщини» Тетяна Чічкалюк розповіла, що запуск виставки був свого роду експериментом. Конкурс був організований Ротарі-Клубом «Одеса-Рішельє», »Всесвітнім клубом одеситів» та Асоціацією карикатуристів Одеси.

«Коли ми розклали на стіл ці карикатури, ми повинні були впевнитися, що у буремному травні ми можемо говорити про посмішки, тому що вони були відсутні. Не аби яку допомогу нам надали наші ЗМІ та наші друзі, військові, тероборона сказали виставці одноголосне «так»!», - каже вона.

Проєкт побував у 28 містах України, і 8 країнах Європи (Словаччині, Польщі, Румунії і інших), а також у Туреччині. Наразі виставка повернулася туди, звідки брала свій старт.

«Ми завершуємо цей етап, але починаємо другий етап міжнародного конкурсу карикатур і назвемо його «Україна прямує до Євросоюзу та НАТО». Я думаю, нам є багато над чим посміхнуся і працювати, для того, щоб європейська культура та цінності зайшли до нас. Організаторами виступили Ротарі-Клуб «Одеса-Рішельє» та «Ротарі клуб Миколаїв», - зазначила пані Тетяна.

Варто зазначити, що участь у попередньому конкурсі взяли участь понад 40 авторів із 25 країн світу. Загалом на участь у конкурсі було подано понад 300 робіт.

Під час заходу неповторні вокальні номери подарували гостям артисти Миколаївського драматичного театру.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням