Миколаївські енергетики допомогли у відновленні електроживлення Херсонщини

Миколаївські енергетики допомогли у відновленні електроживлення Херсонщини

На звільнені від окупанта території в останній тиждень рушили всі наявні бригади АТ «Миколаївобленерго», а також залучені фахівці. Вони працювали практично без перепочинку, не знаючи вихідних та перерв на «несприятливі погодні умови». Через тривалі дощі під’їзні шляхи подекуди довелося організовувати насипом будівельного сміття, інакше важка спецтехніка просто не могла дістатися локації.

Про це повідомляє Миколаївобленерго.

«Осягнути кошмар від того, що накоїли терористи, важко - стільки руйнувань зазнали житлова забудова та об’єкти критичної інфраструктури. Ми ще навіть не закінчили рахувати збитки – стільки тут всього зруйновано, спаплюжено, розчавлено. Наїжаченими виглядають проводи, що лишилися на опорах, та багато й таких повітряних ліній, що висять без діла – розірвані, з пошкодженою ізоляцією, не можуть вони виконувати покладену на них функцію. Значної шкоди завдано і опорам ЛЕП, окремі виявилися перебитими прямим влучання снарядів», - йде мова у повідомленні.

Розуміючи нагальність та важливість відновлення даної електромережі, до процесу долучилися хто міг –  Миколаївоблтеплоенерго надало техніку та своїх зварювальників, яким довелося працювати навіть під дощем; Тернопільобленерго виділив бригаду високовольтників для відновлення власне повітряних ліній.

«І ось, замурзані, але задоволені, можемо сказати, що високовольтна лінія, що дозволить заживити споживачів Херсонщини, та без якої неможливо було б відновити водопостачання Миколаєва, готова до роботи! Ми б відкрили шампанське, але надто стомилися в процесі ремонту… Та й попереду справ ще більше ніж достатньо – тож святкуватиме після Перемоги!», - повідомили енергетики.

Попереду енергетиків йшли вибухотехніки – оглянути й за потреби знешкодити снаряди, що рясно усіяли нашу землю «завдяки» окупантам. Чимало таких небезпечних знахідок виявлено на території вздовж усієї повітряної лінії, що простягнулася на 23 кілометри.