«Вакцинуйся — врятуй життя»: У Миколаєві волонтери та соцпрацівники провели інформаційну кампанію

«Вакцинуйся — врятуй життя»: У Миколаєві волонтери та соцпрацівники провели інформаційну кампанію

У Миколаєві пройшла інформаційна кампанія «Вакцинуйся — врятуй життя», що реалізується в межах Програми розвитку ООН за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Її мета — популяризувати серед населення важливість щеплень проти COVID-19 в Миколаївській області.

Більше про це дивіться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Пандемія коронавірусу нагадала світові, вакцинація – найефективніший спосіб профілактики хвороб. Нині ймовірність підхопити інфекцію й досі висока, а тому кількість щеплених громадян має зростати, щоб утворювався колективний імунітет. Інформаційна кампанія «Вакцинуйся — врятуй життя», яка днями пройшла в Миколаєві, покликана розширити доступ вразливих категорій населення до інформації про COVID-19 та пов’язані з ним медичні послуги.

«Ми плануємо охопити більше однієї тисячі представників вразливих груп населення. Зокрема, до них входять споживачі наркотиків, адже серед них відсоток вакцинованих нижчий у два рази, порівняно з іншими представниками соціуму. Поміж них «побутує» чимало міфів стосовно вакцинації, тому вони здебільшого недовіряють державі в цьому відношенні. Тому до нашої роботи залучені соціальні працівники, психологи та інтерв’юери», — розповів один із організаторів акції, керівник ГО «Суспільного здоров’я та позитивних дій» Євгеній Луковенко.

За результатами досліджень, кількість щеплених людей серед вразливих категорій населення нині складає близько 30%. Аби покращити цей показник, в межах кампанії проводять анонімне опитування пацієнтів та роз’яснювальні бесіди. Соціальні працівники зазначать, попри війну в Миколаєві створили всі умови для того, аби кожен охочий міг щепитися в пунктах вакцинації.

Такі інформаційні кампанії особливо важливі, саме завдяки їм люди дізнаються більше про користь вакцинації. Часом ті, хто був проти щеплень, змінюють свою думку та йдуть вакцинуватися.

«Були випадки коли анкетовані і родичам пропонували (вакцинуватися — прим.ред), а також запрошували їх на консультування, хоча раніше ті були против», — додав Євгеній Луковенко.

Пам’ятайте, вакцинуватися треба для збереження свого життя та здоров’я, а також для того, аби захистити імунітет тих, хто знаходиться поруч з вами.