У Миколаєві під час блекауту в пологовому будинку №2 народився хлопчик

У Миколаєві під час блекауту в пологовому будинку №2 народився хлопчик

23 листопада під час блекауту в Миколаєві народився хлопчик. Лікарі пологового будинку №2 попри повне знеструмлення міста успішно прийняли пологи та допомогли молодій породіллі народити маленького Богданчика.

Кореспондентам телеканалу «МАРТ» вдалося поспілкуватися з щасливою родиною і безстрашними лікарями.

Новонароджений Богданчик горнеться до мами Олени та вже навіть реагує на нашу відеокамеру. Хлопчик анітрохи не боїться, адже вже у перший день свого життя пройшов складне випробування. Мама народила його 23 листопада, коли Миколаїв і вся Україна поринули у повний блекаут. Пологам передував і складний період вагітності, який припав вже на час великої війни.

Наприкінці весни Олена вже повернулася назад на Батьківщину з твердим переконанням, хоче народжувати у рідному Миколаєві. Тоді жінка навіть не думала, що пологи пройдуть в таких екстремальних умовах.

«Нас дуже швидко прийняли у приймальні покої. Завели до пологової зали, там тоді не було світла, вмикалися генератори, всі світили ліхтариками. Якось отак дитина народилася у темряві», — пригадує жінка.

Медпрацівники попри складні умови відпрацювали професійно. Чітко налагоджений алгоритм роботи на випадок надзвичайних ситуацій, всебічне розуміння своєї частини роботи та взаємна підтримка одне одного – всі ці чинники допомогли успішно прийняти пологи. 

Завідувач акушерським відділенням Олександр Нікулін зазначив, пишається своїм медичним колективом та визнає, такі моменти надихають на якнайкращу роботу в майбутньому.

«Весь медперсонал був задіяний: санітарки, дві акушерки, черговий лікар Олена Миколаївна Шпак і начмед Оладінко Ігор Борисович, а також я як завідувач був присутнім на цих пологах. Паніки не було, бо ми знаємо свою роботу і кожен знав, що йому треба робити. Люди готові до будь-якої ситуації, тому незалежно від того, що станеться у місті, лікарні, відділенні — ми готові прийняти пологи на високому рівні», — підкреслив він.

Хлопчик народився зі зростом 51 сантиметр і вагою 3,460 кілограми. Олена подякувала лікарям і переконана, в тому, що Богданчик народився попри такі складні обставини, є особливий символізм. Молоду родину вже виписали з лікарні, адже вдома маленького Богданчика вже зачекалася його старша п’ятирічна сестричка.