«Життя сюди поступово повертається»: в деокуповані Снігурівці відновлюють комунікації

«Життя сюди поступово повертається»: в деокуповані Снігурівці відновлюють комунікації

Життя поступово повертається до міста Снігурівка. Про це в ефірі телеканалу НІС-Тв розповів голова військової адміністрації деокупованого міста Іван Кухта.

«Наразі маємо проблеми з доправкою гуманітарної допомоги безпосередньо в села, старостинські округи, тому що всі мостові переходи підірвані, рашисти їх всі підірвали. Зараз в нас дощі падають, тому по тим дорогам польовим, по яким в перші дні деокупації ми їздили, наразі такої можливості немає. В принципі, доправляємо, але не в тій мірі, в якій би нам хотілося».

Снігурівка, за словами Кухти, нині з водою. Вона подається за графіком.

«Доба через добу подаємо воду. Одну добу лагодимо систему, тому що дуже багато поривів, наступну добу подаємо воду. Але подаємо не по всьому місті. Такий район, як Птахофабрика, наразі без централізованого водопостачання, тому що насосна станція повністю зруйнована — рашисти її розбомбили вщент. Також дуже багато мінувань і ми ще не дійшли туди».

Коли територію розмінують сапери, і до цього мікрорайону будуть намагатися якнайшвидше відновити водопостачання. Зараз туди воду доставляють.

Електрики в Снігурівці ще немає, але, сподівається Кухта, тиждень-два і вона буде відновлена.

«Зруйнована сама лінія електропередач. Вже під'єднана Широківська територіальна громада, безпосередньо населений пункт Широке — це дуже близько до Снігурівки. І рухаємось — бригада ДСНС з бригадами «Миколаївобленерго» працюють над тим, щоб якомога швидше відновити електрику».

Що стосується газопостачання, то в принципі і до війни був газифікований невеликий відсоток території Снігурівки. Переважно там користуються електрикою та твердим паливом.

Зв'язок у місті також вдалося відновити. Наразі і водопостачання, і зв'язок, і відділення Приват та Ощадбанків працюють за допомогою генераторів та Старлінків.

В Снігурівці на час деокупації було 3800 мешканців і в цілому по всій територіальній громаді більше 7 тисяч.

Загалом у Снігурівській громаді мешкало близько 20 тисяч людей. Більшість з них з початком повномасштабного вторгнення виїхали на підконтрольну Україні територію.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням