Ситуація з розмінуванням Снігурівки дуже складна: на жаль, є трагічні випадки

Ситуація з розмінуванням Снігурівки дуже складна: на жаль, є трагічні випадки

На території Снігурівської громади після деокупації продовжуються заходи з розмінування території. На жаль, вони не проходять без трагічних наслідків.

Про це в ефірі телеканалу НІС-Тв розповів голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Так, підірвавшись на міні, загинув місцевий мешканець та серйозно постраждав співробітник Нацполіції.

Нещодавно також була інформація про загибель сапера з Одеської області. Його колега отримав травми і на момент запису програми знаходився в лікарні, його стан оцінюється як задовільний.

Щодо забруднення території громади снарядами, що не розірвалися, їх залишками а також мінами, спеціально встановленими окупантами, Кухта відповів, що ситуація складна.

«Я не можу сказати, скільки їх, але дуже багато. Станом на 23 листопада було знайдено 344 вибухонебезпечні предмети співробітниками ДСНС і пройдено приблизно 21-22 гектари».

Кухта уточнив, що було обстежено під'їзди до Снігурівки разом з інфраструктурними об'єктами, які було необхідно перевірити, щоб повернути життя в Снігурівку.

«Зараз ми працюємо, щоб підкріпити ще більшою кількістю бригад ДСНС за можливості. Але, я думаю, що ту територію, яка прилегла до Снігурівки з боку Баштанки та Березнегуватого, я не впевнений, що ми зможемо пройти і аграрії на весну зможуть там працювати».

Нагадаємо, наразі місцева влада закликає бути обережними та пересуватися лише обстеженими піротехніками місцями.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням