Будівлі зруйновано, комунальний транспорт вкрали: наслідки окупації Снігурівки

Будівлі зруйновано, комунальний транспорт вкрали: наслідки окупації Снігурівки

В Снігурівці внаслідок окупації зруйновано багато адміністративних будівель.

Про це в ефірі телеканалу НІС-Тв розповів голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Школи частково зруйновані.

«Зараз працюємо і відпрацьовуємо характер руйнувань. Працюють наші комісії з обстеження житлового фонду. Найголовніша задача на зараз — допомогти людям, щоб вони захистили свої домівки від дощів, холоду. Паралельно працюємо над нашими комунальними закладами».

Складність полягає в тому, що громада була під окупацією, тому там неможливо було проводити відновлювальні роботи безпосередньо після руйнувань. Тому зараз, фактично, маємо наслідки 8 місяців окупації, а це значний об'єм роботи.

Щодо майна комунальних підприємств, то майже все воно втрачено — комунальну техніку окупанти вивезли. Викрали або зруйнували багато і приватного транспорту.

Дуже постраждала також сільгосптехніка і техніка фермерських підприємств: щось було знищено обстрілами, щось просто крали та вивозили. Не гребували навіть майном мешканців, яке грузили в тракторні причепи і відправляли в бік Криму.

Масштаби збитків цих 8 місяців окупації порахувати важко, каже Кухта.

«Шкода людей, які все життя облаштовували свої домівки, і лишилися без усього. Майже у всі домівки вони заходили. Їдеш по Снігурівці — майже на всіх будинках позначки: вони відмічали, де вже все забрали».

Наразі в Снігурівку вже повернулась поліція також працює Служба безпеки та ДСНС.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням