У Миколаєві відновлюють лікарні, що постраждали внаслідок обстрілів

У Миколаєві відновлюють лікарні, що постраждали внаслідок обстрілів

У медичних закладах Миколаєва, які постраждали внаслідок російських обстрілів, продовжуються ремонтні роботи.
 
Про це йдеться в сюжеті Телекомпанія МАРТ.
 
Так, навесні у міській лікарні №5 вибуховою хвилею пошкодило десятки вікон, кабінети, зірвало двері, потрощило меблі, обладнання та палати.
 
Попри спроби ворога наробити біди лікарня ні на день не зупиняла своєї роботи. Після 24 лютого тут вже пролікувалися понад чотири з половиною тисячі пацієнтів. Медзаклад приймає хворих і з Корабельного району, і з інших мікрорайонів міста та найближчих населених пунктів. Водночас в лікарні продовжують відновлювальні роботи після обстрілів.
 
З допомогою місцевої влади, благодійників та волонтерів нині робота тут кипить. Зараз у лікарні готуються і до можливих атак ворога на критичну інфраструктуру.
 
Попри війну та завдані збитки п’ята міська лікарня продовжує нарощувати технічну базу. Нещодавно тут обладнали потужну кисневу станцію, а раніше облаштували свердловину і систему очищення води.
 
В управлінні охорони здоров’я Миколаєва визнають, прифронтові умови, в яких місто жило 9 місяців, спонукали до того, аби відновлення лікарень було максимально швидким.
 
Нагадаємо, ні одна з миколаївських лікарень за 9 місяців повномасштабної війни не уникнула наслідків російської агресії. Кожен медзаклад зазнавав обстрілів, деякі окупанти атакували кілька разів.