Миколаївський драмтеатр завершив всеукраїнські гастролі на честь 100-річного ювілею

Миколаївський драмтеатр завершив всеукраїнські гастролі на честь 100-річного ювілею

Нещодавно актори Миколаївського академічного художнього драматичного театру завершили всеукраїнські гастролі.

Про це кореспонденту СВІДОК.info розказав директор, художній керівник театру Артем Свистун.

«Дійсно, буремні часи відбуваються, але театр не залишається осторонь від своєї основної діяльності. Ми планували гастрольний тур на 100-річчя своєї театральної діяльності. Свого часу театральна трупа «Шахтарка Донбасу» теж гастролювала і врешті залишилася у Миколаєві», - підкреслив він.

Наразі миколаївські театрали, нажаль, не мають змоги працювати на великій сцені, проте така можливість з'явилася під час гастролів у Кропивницькому.

«Ми скористалися також запрошенням Юлії Півоварової, директорки одеського українського театру ім. Василька. Також завдячуючи нашим побратимам з Кропивницького надали можливість для проведення вистав у Театрі Корифеїв», - розказав пан Артем.

За його словами для гастролів були вибрані вистави, які пов'язані з нинішніми подіями в Україні - це казка «Котячі історії та моновистава «Проста українська скіфська баба».

«Ці дві вистави народжені війною у прифронтовому Миколаєві на «Сцені в укритті» нашого театру. Миколаївці вже мали змогу подивитися «Котячі історії» (режисерка Катерина Богданова), та «Проста українська скіфська баба». Ці вистави дійсно відтворюють нинішні події в Україні, але головне - це підтримка духу. Завдячуючи глядачу, який прийшов на вистави».

Зокрема, у Одесі на виставу «Проста українська скіфська баба» завітали не лише місцеві жителі, а і переселенці з Миколаєва і навіть Донбасу.

«Ці люди тікали від жахіть війни з Донецька та Луганська. На виставі вони плакали - це був катарсіс внутрішнього стану, коли емоція виходить назовні. Люди нам дякували, хоч вони знов пережили певні емоції, але через сльози та сприйняття відбулося самоочищення організму», - сказав керівник театру.

Під час вистави «Котячі історії» малюкам вкотре нагадали, що не треба боятися внутрішніх страхів та сигналів повітряної тривоги. Акторів малеча довго не відпускала зі сцени та робила фото на згадку.

«Я зауважу, що наші гастролі та робота театру можлива завдячуючи нашим дівчатам та хлопцям, які саме зараз боронять Україну», - резюмував він.

Також під час гастролів глядачі мали смогу переказати певні додати на відбудову Миколаївського театру після обстрілу. Яку саме суму у театрі обіцяють оприлюднити згодом.

Зараз Миколаївський театр готується до різдвяних вистав і буде радий зустріти глядачів у своїх стінах.

Фотографії Артема Свистуна