«Миколаївводоканал» отримав унікальну вантажівку від європейського фонду

«Миколаївводоканал» отримав унікальну вантажівку від європейського фонду

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» нещодавно поповнило свій автопарк унікальною вантажівкою Volvo, яка суттєво допоможе у ліквідації аварійних ситуацій на мережах.

Про це повідомляє кореспондент СВІДОК.info.

Вантажівка слугує як пневматичний екскаватор – за допомогою спеціального рукава та тиску вона легко прибирає з котлованів землю, каміння, інші предмети. Швидкість виконання робіт збільшується у рази, каже генеральний директор підприємства Борис Дуденко.

«Машина показала себе дуже класно. Наприклад, ми працювали на вулиці Садовій. І ту роботу, яку ми повинні б були без неї виконувати годин 12, вона виконала за півтори години. Дозволила зберегти час, дозволила зберегти ресурси. І далі ми вже розуміємо, де її найефективніше використовувати. Вантажівка обладнана контейнером, місткість якого складає 12 кубічних метрів. Максимальна сила всмоктування — до 400 барів».

Суттєву допомогу в отримані автівки надав мовний омбудсмен Тарас Кремінь – він допоміг налагодити співпрацю з німецьким фондом для отримання комунальної вантажівки. Її вартість також повністю покрили у цьому фонді.

«Для Миколаєва це вельми важливо в умовах відсутності прісної води. Я дуже радий, що зміг допомогти рідному місту», - сказав він.

Вартість спецвантажівки понад 700 тисяч євро, а строк очікування поставки після замовлення — понад півтора року. Проте виробники техніки віддали пріоритет для незламного міста-героя.

«Цей вакуумний екскаватор переданий нам народом Німеччини. Він дуже важливий сьогодні в м. Миколаєві в подоланні нашої кризи з питною водою і наслідками перебування солоної води у нашій мережі. Він вже працює. Нехай так звана антилопа стане передвісником надходження до нас німецьких «Леопардів», - заявив мер Олександр Сєнкевич.

Заздалегідь персонал підприємства пройшов навчання у Німеччині для роботи з такою технікою.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням