Богдан та Поліна: які імена миколаївці обирали для своїх дітей у 2022 році

Богдан та Поліна: які імена миколаївці обирали для своїх дітей у 2022 році

Складний 2022 рік показав, що попри повномасштабну війну, кризу та нестабільну безпекову ситуацію українці закохуються, одружуються, створюють сім’ї та народжують дітей. Скільки шлюбів уклали на Миколаївщині торік і як у регіоні з народжуваністю?

Про це повідомляє ТРК МАРТ.

Складний 2022 рік показав, що попри повномасштабну війну, кризу та нестабільну безпекову ситуацію українці закохуються, одружуються, створюють сім’ї та народжують дітей. Упродовж останніх 12-ти місяців на Миколаївщині зареєстрували 6 380 шлюбів. Це на 438 одружень більше, ніж у 2021-му. У відділу Державної реєстрації актів цивільного стану зазначають, найчастіше миколаївці брали шлюб влітку, а також у вересні й жовтні.  

Оскільки Миколаївська область з початку великої війни є прифронтовою, в окремих випадках у РАЦСах укладали шлюб «день в день».

За статистикою кожне п’яте весілля торік укладалося з військовослужбовцями. Така тенденція змусила українське законодавство ставати більш гнучким та адаптуватися до реалій воєнного часу, адже більшість захисників України одружувалися прямо на лінії фронту.

За такою процедурою держава уповноважувала укладати шлюби військових командирів. Робили це і за повноцінної присутності подружжя, і за умови, коли на церемонії був хтось один.  

У порівнянні з 2021 роком народжуваність скоротилася майже вдвічі. Зокрема, на території Миколаївської області у 2022 році народилися 4 612 малюків. Для своїх новонароджених миколаївці здебільшого обирали українські імена. Серед хлопчиків найчастіше зустрічалися Дмитро, Богдан, Олексій, Володимир, Іван. Серед жіночих популярними іменами були Поліна, Анна, Єлизавета, Софія.