Створення робочих місць та відновлення інфраструктури: чим Данія допомагатиме Миколаївщині

Створення робочих місць та відновлення інфраструктури: чим Данія допомагатиме Миколаївщині

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону розповів про співпрацю з урядом Данії та як ця країна допомагатиме у відновленні нашого регіону.

«Там є багато проектів. В них є, якщо я не помиляюсь, 6,5 млн. євро на екстрену допомогу — закупівлю товарів, які потрібні регіону. Тут вже 7 березня був посол Данії, який окремо зустрічався і зі мною, і з мером міста, і з головою облради, щоб зібрати всю оперативну інформацію».

Керівники міста та області обговорили з послом Данії всі можливі рівні допомоги, намітили і короткострокові, і довгострокові проекти.

«Довгострокові — це створення робочих місць, які можуть за допомогою Данії тут з'явитися. Середньострокові — це відновлення критичної інфраструктури, соціальних об'єктів. Термінові — це надання допомоги у вигляді матеріалів, труб і так далі. В тому числі ідеться про закупівлю транспорту для сполучення в середині міста та з деокупованими населеними пунктами».

Трохи детальніше Кім розповів про перспективи довгострокової співпраці з Данією.

«Європейці працюють так: якщо в них тут з'являється хоча б маленьке підприємство і вони бачать, що місцева влада та держава опікуються та допомагають працювати інвесторам, то вони далі і далі розгортаються і відкривають ще. Тому завдання зробити перший крок і відкрити будь-яке підприємство, яке створить робочі місця».

Варіантів, каже Кім, широкий спектр — від сільського господарства до ремонту кораблів. Яке буде першим, таке і відкриється у Миколаєві.

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу за посиланням