«Миколаїв. Місто-герой»: у ДОФі відкрили виставку патріотичних плакатів

«Миколаїв. Місто-герой»: у ДОФі відкрили виставку патріотичних плакатів

У Будинку офіцерів флоту відкрили виставку художніх робіт графічної дизайнерки Юлії Поліщук «Миколаїв. Місто-герой». Також на заході представили ідею подальшого розвитку будівлі ДОФу як культурного і громадського простору.

Про все це дивіться детальніше у сюжеті телеканалу «МАРТ».

У Будинку офіцерів флоту знову людно. Місце, яке у перші дні великої війни стало одним з найбільших гуманітарних штабів, і досі залишається осередком волонтерського руху. 10 березня тут відкрили виставку художніх патріотичних плакатів «Миколаїв. Місто-герой». Ініціювала проєкт миколаївська ілюстраторка Юлія Поліщук. З 24 лютого вона залишалася у місті і разом з іншими містянами стала свідком усіх доленосних подій. Ті емоції та переживання і стали для неї джерелом натхнення.

До експозиції увійшли 29 ілюстрацій. Усі вони об’єднані спільною темою – життя в умовах війни. Юлія зобразила обстріли Миколаєва, проблеми з водою, «Ялинку незламних» зі Святим Миколаєм, визволення Херсона і Снігурівки, портрет генерал-майора Дмитра Марченка тощо.

"Більшість творчих ідей — результат першого враження від якоїсь події", — зазначила ілюстраторка.

Втілити ідею з виставкою допомогла вся команда гуманітарного штабу ДОФу, розповідає миколаївський волонтер і артист Володимир Алексєєв.

"Одразу підтримав задум Юлії. Я б дуже хотів, аби у майбутньому Будинок офіцерів флоту став місцевим культурним і громадським простором у Миколаєві", — сказав він.

Наразі Будинок офіцерів флоту залишається гуманітарним штабом. Нині тут працює близько 50 волонтерів. Щодня ДОФ відкритий з 10-ї ранку до 16:00. У середньому тут отримують гуманітарну допомогу до 300 людей на день.